210 23 23 331 , 697 45 50 181-183
autotabas@hotmail.com
BLOGΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
BACK

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Τι είναι το Stop & Start στον κινητήρα και πότε δεν λειτουργεί;

Η ανάγκη για μείωση της κατανάλωσης καυσίμου των αυτοκινήτων και κατ’επεκταση των ρύπων, έχει οδηγήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες στην εύρεση διαφόρων λύσεων.

Μία από τις πλέον διαδεδομένες που εφαρμόζεται σε σχεδόν όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα, από τα φθηνότερα πόλης μέχρι και τα μεγάλα πολυτελή, είναι το σύστημα Stop & Start του κινητήρα.

Το εν λόγω σύστημα σβήνει προσωρινά τον κινητήρα κατά τις φάσεις που το αυτοκίνητο σταματά, όπως στον ερυθρό σηματοδότη, στα μποτιλιαρίσματα κ.λπ., εξοικονομώντας έτσι καύσιμο και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Βασική προϋπόθεση είναι ο οδηγός να σηκώσει το πόδι του από τον συμπλέκτη. Ο κινητήρας ξαναπαίρνει μπροστά αυτόματα, μόλις ο οδηγός πατήσει το πεντάλ του συμπλέκτη. Σε κάθε περίπτωση ανάβει μια σχετική ένδειξη στον πίνακα οργάνων.

Το Stop & Start (ή όπως αλλιώς το ονομάζει η κάθε εταιρεία) παρουσιάζει διαφορές στην λειτουργία του ανάλογα τη μάρκα και το μοντέλο. Για παράδειγμα σε κάποια μοντέλα τίθεται σε λειτουργία και με το που θα ασκηθεί δύναμη στο τιμόνι, αν ανοίξει η πόρτα του οδηγού, σε ορισμένα δεν λειτουργεί η υποβοήθηση σε τιμόνι και φρένα στην κατάσταση λειτουργίας Stop, σε άλλα σβήνει ο κινητήρας πριν την πλήρη ακινητοποίηση του αυτοκινήτου. Επιπλέον, η ομαλότητα της λειτουργίας του Stop & Start ποικίλει, αφού σε κάποια αυτοκίνητα δεν ενοχλεί και είναι άμεση, ενώ σε λιγότερα μπορεί ακόμα και να εκνευρίζει τον οδηγό. Γι’αυτό μέσω του σχετικού μπουτόν δίνεται η δυνατότητα απενεργοποίησής του.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που το Stop & Start δεν λειτουργεί αμέσως ή και καθόλου, όταν για παράδειγμα γίνεται χρήση κλιματισμού που απαιτεί αυξημένη ενέργεια, όταν η μπαταρία δεν έχει φορτίσει ή έχει πέσει η απόδοσή της, στην περίπτωση που υπάρχουν ακραίες εξωτερικές θερμοκρασίες, αν ο κινητήρας δεν έχει φτάσει την κατάλληλη θερμοκρασία κ.ο.κ.

Επίσης, συνιστάται να μην πραγματοποιείτε ανεφοδιασμό καυσίμου όταν ο κινητήρας είναι σε κατάσταση λειτουργίας Stop και να κλείνετε οπωσδήποτε τον διακόπτη μηχανής με το κλειδί.

Τέλος, τα αυτοκίνητα που εφοδιάζονται με συστήματα Stop & Start απαιτούν ενισχυμένες μπαταρίες με υψηλότερα αμπέρ, οι οποίες είναι σχεδιασμένες και για ανάκτηση ενέργειας πέδησης, κοστίζοντας περισσότερα χρήματα από τους πιο απλούς συσσωρευτές.

*Δείτε στο site autotabas.gr τα πάντα όσον αφορά συμβουλές, υπηρεσίες και νέα για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Βρισκόμαστε στα Άνω Λιόσια και στο συνεργείο μας είμαστε πρόθυμοι να λύσουμε οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με ζητήματα αυτοκινήτων. 

 

service
από

40

ευθυγραμμίσεις
από

40

service a/c
από

20

αν θέλετε να
κλείσετε ραντεβού για
επισκευή - συντήρηση
αν σας ενδιαφέρει
η αγορά ή η πώληση
μεταχειρισμένου IX
επικοινωνείστε μαζί μας
τηλεφωνικά από
Δευτέρα - Παρασκευή 10πμ - 6μμ
ή στείλτε μας e-mail
στη διεύθυνση
autotabas@hotmail.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

AUTOTABAS CAR REPAIR & SERVICE | Συνεργείο στα Άνω Λιόσια

Η εταιρεία AUTOTABAS δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 2007, το ανθρώπινο δυναμικό της μετράει πολλά χρόνια εμπειρίας στην επισκευή του αυτοκινήτου και είναι στη διάθεση σας για να σας εξυπηρετήσει και να προσφέρει ικανοποιητικές λύσεις στις ανάγκες σας.

Τάμπας Νίκος
Υπογραφή Νίκος Τάμπας
Τάμπας Λεωνίδας
Υπογραφή Λεωνίδας Τάμπας
Autotabas Τηλέφωνα επικοινωνίας
24ωρη εξυπηρέτηση 210 2323331 697 45 50 181 697 45 50 183 autotabas@hotmail.com
Autotabas Ωράριο
Ωράριο Λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή 8:00 - 20:00
Autotabas Διεύθυνση
Που βρισκόμαστε; Αθηνών 8, Άνω Λιόσια Κάντε κλικ στη διεύθυνση για να μας βρείτε στο Google Maps
Autotabas Κλείστε ραντεβού
κλείστε ραντεβού Βρείτε μας σε τρία βήματα!
Designed & Developed by: