210 23 23 331 , 697 45 50 181-183
autotabas@hotmail.com
BLOGΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
BACK

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ποια καινοτομία είχε το Honda Civic του 1987;

Η Honda είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Civic, το οποίο άλλωστε αποτελεί το best seller μοντέλο της και ένα από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι το πρώτο 6μηνο του 2020 η Honda βρέθηκε στην τρίτη θέση των παγκοσμίων πωλήσεων.

To Civic έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1972, ενώ πλέον έχει φτάσει στη 10η γενιά, η οποία είναι η πιο ολοκληρωμένη από ποτέ άλλοτε. Ωστόσο, μεταξύ των γενεών του, αυτή που έκανε τη μεγάλη αλλαγή ήταν η 4η γενιά που παρουσιάστηκε το 1987 και κατασκευάστηκε έως το 1991. Βασισμένη στη νέα πλατφόρμα EF, διέθετε κάτι το καινοτόμο στην κατηγορία του, που μπορούσε να το βρει κανείς μόνο σε σπορ ή πολύ ακριβά αυτοκίνητα γενικότερα, όμως το Civic το προσέφερε σε όλες τις εκδόσεις και τύπους αμαξωμάτων του.

Το τέταρτης γενιάς Civic πατούσε σε ανεξάρτητες αναρτήσεις σε όλους τους τροχούς. Μπροστά δεν υπήρχε η κλασική τυπική λύση με τα γόνατα ΜακΦέρσον, αλλά η πιο ιδανική με τα διπλά ψαλίδια. Ο αείμνηστος Ayrton Senna υπήρξε καταλύτης για την επιλογή αυτή, η οποία χρησιμοποιήθηκε στο θρυλικό NSX (και στους τέσσερις τροχούς είχε διπλά ψαλίδια), αφού ο Βραζιλιάνος πιλότος της F1 ασχολήθηκε με την εξέλιξή και στο στήσιμό του. Παράλληλα, σε αυτό το Civic έκανε την πρώτη εμφάνισή του και ο VTEC κινητήρας.

Στον πίσω άξονα εξελίχθηκε μια δομή τύπου πολλαπλών συνδέσμων με βραχίονες, όταν ο ανταγωνισμός είχε άκαμπτους ή ημιάκαμπτους άξονες.

Τα διπλά ψαλίδια μπροστά επιτρέπουν στον τροχό να βρίσκεται πάντα σε επαφή με το δρόμο, ενώ γενικότερα συμπεριφέρεται καλύτερα σε ακραίες συνθήκες σε σχέση με τα ευρέως διαδεδομένα (και πιο απλά στην κατασκευή – φθηνότερα) γόνατα ΜακΦέρσον.

Ο συνδυασμός των διπλών ψαλιδιών μπροστά με τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω επέτρεψαν στο Civic να πετύχει καλύτερη σταθερότητα στους δρόμους. Στην 8η και 9η γενιά η ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση έδωσε τη θέση της σε ημιάκαμπτο άξονα, όμως στην υπάρχουσα 10η γενιά, η Honda εφάρμοσε πολλαπλούς συνδέσμους. Το τωρινό Civic έχει το πιο ιδανικό στήσιμο στο δρόμο χάρη και στο στιβαρό πλαίσιο, συνδυάζοντας ιδανικά την άνεση με το κράτημα.

Στην Ευρώπη, το τέταρτης γενιάς Civic, κυκλοφόρησε πιο πολύ με τον 1.3 λτ. κινητήρα. Το μηχανικό αυτό σύνολο είχε ισχύ 75 ίππων και 102 Nm ροπής, ενώ επιτάχυνε το ελαφρύ αμάξωμα των 835 κιλών (σεντάν) στο 0-100 χλμ./ώρα σε 12,2 δλ. και η τελική ταχύτητα έφτανε τα 172 χλμ./ώρα.

*Δείτε στο site autotabas.gr τα πάντα όσον αφορά συμβουλές, υπηρεσίες και νέα για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Βρισκόμαστε στα Άνω Λιόσια και στο συνεργείο μας είμαστε πρόθυμοι να λύσουμε οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με ζητήματα αυτοκινήτων. 

service
από

40

ευθυγραμμίσεις
από

40

service a/c
από

20

αν θέλετε να
κλείσετε ραντεβού για
επισκευή - συντήρηση
αν σας ενδιαφέρει
η αγορά ή η πώληση
μεταχειρισμένου IX
επικοινωνείστε μαζί μας
τηλεφωνικά από
Δευτέρα - Παρασκευή 10πμ - 6μμ
ή στείλτε μας e-mail
στη διεύθυνση
autotabas@hotmail.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

AUTOTABAS CAR REPAIR & SERVICE | Συνεργείο στα Άνω Λιόσια

Η εταιρεία AUTOTABAS δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 2007, το ανθρώπινο δυναμικό της μετράει πολλά χρόνια εμπειρίας στην επισκευή του αυτοκινήτου και είναι στη διάθεση σας για να σας εξυπηρετήσει και να προσφέρει ικανοποιητικές λύσεις στις ανάγκες σας.

Τάμπας Νίκος
Υπογραφή Νίκος Τάμπας
Τάμπας Λεωνίδας
Υπογραφή Λεωνίδας Τάμπας
Autotabas Τηλέφωνα επικοινωνίας
24ωρη εξυπηρέτηση 210 2323331 697 45 50 181 697 45 50 183 autotabas@hotmail.com
Autotabas Ωράριο
Ωράριο Λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή 8:00 - 20:00
Autotabas Διεύθυνση
Που βρισκόμαστε; Αθηνών 8, Άνω Λιόσια Κάντε κλικ στη διεύθυνση για να μας βρείτε στο Google Maps
Autotabas Κλείστε ραντεβού
κλείστε ραντεβού Βρείτε μας σε τρία βήματα!
Designed & Developed by: