210 23 23 331 , 697 45 50 181-183
autotabas@hotmail.com
BLOGΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
BACK

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Χαμός με τα ηλεκτρικά πατίνια - Πώς θα είσαι ασφαλής πάνω σε αυτά

Kινείσαι με το αυτοκίνητό σου σε έναν από τους χιλιάδες δρόμους της χώρας μας και αίφνης συναντάς ένα ηλεκτρικό πατίνι.

Ή μάλλον, δεκάδες ηλεκτρικά πατίνια, καθώς αυτό το ιδιαίτερα μικροσκοπικό όχημα έχει εξελιχθεί στη νέα, κυρίαρχη τάση στις αστικές μετακινήσεις.

Επειδή, όμως, δεν πρόκειται για ένα… παιχνίδι, αλλά για ένα όχημα που μοιράζεται τους ίδιους δρόμους με τα αυτοκίνητα οφείλουμε να το χρησιμοποιούμε με σύνεση. Το GOCAR σας παρέχει κάποιες συμβουλές για το πώς θα είστε ασφαλείς πάνω σε αυτό.

Φοράμε κράνος

Το νομοθετικό πλαίσιο για τα ηλεκτρικά πατίνια βρίσκεται ακόμα σε διαβούλευση, μ’ αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποιος νόμος που να μας δεσμεύει με υποχρεώσεις. Παρ’ όλα αυτά, για τη δική μας ασφάλεια οφείλουμε να φοράμε κράνος.

Δεν ανεβαίνουμε σε πατίνι εφόσον έχουμε πιει

Το αλκοόλ δεν μειώνει τα αντανακλαστικά μόνο στο τιμόνι του αυτοκινήτου, αλλά και σε αυτό ενός πατινιού. Πόσω μάλλον όταν στο τελευταίο είμαστε όρθιοι. Φροντίζουμε να είμαστε νηφάλιοι πριν επιβιβαστούμε στο πατίνι.

Φροντίζουμε να έχουμε ασφαλιστική κάλυψη

Δεδομένης της μεγάλης δημοφιλίας των e-scooters αρκετές εταιρίες παρέχουν ασφαλιστική κάλυψη. Πολλά προγράμματα παρέχουν με ιδιαίτερα προνομιακό ασφάλιστρο, κάλυψη για Σωματικές Βλάβες ή Υλικές Ζημίες του ίδιου του ασφαλισμένου και έναντι τρίτων καθώς και νομική προστασία.

Ελέγχουμε τον αέρα στα λάστιχα

Πριν τα χρησιμοποιήσουμε καλό είναι να ελέγξουμε την πίεση των ελαστικών, διότι λανθασμένη πίεση είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει σε τρύπια σαμπρέλα. Όσον αφορά τη σωστή, αυτή κυμαίνεται μεταξύ 45 και 55 psi, ενώ καθοριστικό ρόλο παίζει και το βάρος του αναβάτη.

Γνωρίζουμε το ωφέλιμο φορτίο του ηλεκτρικού πατινιού

Στο φυλλάδιο οδηγιών κάθε ηλεκτρικού πατινιού αναγράφεται το ωφέλιμο φορτίο του. Επί παραδείγματι, αν αναγράφεται αντοχή 70kg τότε κρίνεται απαγορευτικό να ανέβει σε αυτό άνθρωπος 90 κιλών.

Η στάση του σώματος επηρεάζει την απόσταση φρεναρίσματος

Σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα, όταν μιλάμε για e-scooters η απόσταση φρεναρίσματος εξαρτάται από τον τρόπο που έχουμε τοποθετημένο το σώμα μας πάνω στο όχημα. O γερμανικός σύλλογος αυτοκίνησης ADAC μας ενημερώνει για τη σωστή στάση σώματος κατά την πέδηση: Το καλύτερο είναι να στέκεστε όσο το δυνατόν πιο πίσω στο πατίνι και να έχετε τα πόδια σας ελαφρώς λυγισμένα. Αυτό καθιστά ευκολότερη την ισορροπία και βελτιώνει την ταχύτητα απόκρισης. Στην πρώτη φάση του φρεναρίσματος λυγίστε τα γόνατά σας, σπρώξτε τον κορμό σας προς τα πίσω -σε στάση καθήμενου- και τεντώστε τα χέρια σας έτσι ώστε να είναι σε ευθεία με το τιμόνι.

*Δείτε στο site autotabas.gr τα πάντα όσον αφορά συμβουλές, υπηρεσίες και νέα για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Βρισκόμαστε στα Άνω Λιόσια και στο συνεργείο μας είμαστε πρόθυμοι να λύσουμε οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με ζητήματα αυτοκινήτων. 

 

service
από

40

ευθυγραμμίσεις
από

40

service a/c
από

20

αν θέλετε να
κλείσετε ραντεβού για
επισκευή - συντήρηση
αν σας ενδιαφέρει
η αγορά ή η πώληση
μεταχειρισμένου IX
επικοινωνείστε μαζί μας
τηλεφωνικά από
Δευτέρα - Παρασκευή 10πμ - 6μμ
ή στείλτε μας e-mail
στη διεύθυνση
autotabas@hotmail.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

AUTOTABAS CAR REPAIR & SERVICE | Συνεργείο στα Άνω Λιόσια

Η εταιρεία AUTOTABAS δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 2007, το ανθρώπινο δυναμικό της μετράει πολλά χρόνια εμπειρίας στην επισκευή του αυτοκινήτου και είναι στη διάθεση σας για να σας εξυπηρετήσει και να προσφέρει ικανοποιητικές λύσεις στις ανάγκες σας.

Τάμπας Νίκος
Υπογραφή Νίκος Τάμπας
Τάμπας Λεωνίδας
Υπογραφή Λεωνίδας Τάμπας
Autotabas Τηλέφωνα επικοινωνίας
24ωρη εξυπηρέτηση 210 2323331 697 45 50 181 697 45 50 183 autotabas@hotmail.com
Autotabas Ωράριο
Ωράριο Λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή 8:00 - 20:00
Autotabas Διεύθυνση
Που βρισκόμαστε; Αθηνών 8, Άνω Λιόσια Κάντε κλικ στη διεύθυνση για να μας βρείτε στο Google Maps
Autotabas Κλείστε ραντεβού
κλείστε ραντεβού Βρείτε μας σε τρία βήματα!
Designed & Developed by: