210 23 23 331 , 697 45 50 181-183
autotabas@hotmail.com
BLOGΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
BACK

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Είναι ασφαλές να οδηγώ με ραγισμένο παρμπρίζ;

Είναι δεδομένο πως η πλειοψηφία των οδηγών στο ερώτημα, «Ποια είναι τα βασικά μέρη ενός αυτοκινήτου;» θα πουν, ο κινητήρας, η ανάρτηση, τα φρένα κ.α.!

Σωστά, αλλά υπάρχουν μερικά ακόμα που είναι εξαιρετικά σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του αγαπημένου μας αυτοκινήτου. Αυτά δεν είναι αλλά από το παρμπρίζ και τα πλαϊνά κρύσταλλα. Ειδικά στα σύγχρονα αυτοκίνητα όπου πίσω από το παρμπρίζ (στο ύψος του εσωτερικού καθρέπτη) υπάρχει και η κάμερα για τα συστήματα ADAS (αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας αναγνώριση οδικών πινακίδων κ.λπ.), θα πρέπει να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Κι αυτό γιατί ένα σπασμένο παρμπρίζ μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία στα συστήματα ασφαλείας, με ότι αυτό συνεπάγεται!

Το να ραγίσει το παρμπρίζ είναι κάτι που μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε. Αρκεί ένα μικρό πετραδάκι που θα εκτοξευθεί από το προπορευόμενο όχημα για να κάνει την ζημιά του. Μπορεί στην αρχή να είναι μικρή, σαν ένα αστεράκι, όμως όσο περισσότερο το αφήνετε, τόση έκταση μπορεί να πάρει. Δυστυχώς αρκετοί οδηγοί πιστεύουν ότι για να προβούν στην αντικατάσταση ή επιδιόρθωση (εφόσον είναι εφικτή) του παρμπρίζ θα πρέπει το κρύσταλλο να είναι σημαντικά κατεστραμμένο.

Αλλαγή επιβάλλεται κι αν το σπάσιμο ή το ράγισμα είναι στο οπτικό πεδίο του οδηγού, ή σε απόσταση μικρότερη των 10 εκατοστών από την άκρη του κρυστάλλου, όπως επίσης και στην περίπτωση που η διάμετρος είναι μεγαλύτερη από ένα νόμισμα των 2 ευρώ.

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύει ένα σπασμένο παρμπρίζ είναι πολλοί κι υπό περίπτωση μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντικοί. Πέρα από τη δυσλειτουργία των συστημάτων ADAS που σας προαναφέραμε, ένα σπασμένο ή ραγισμένο κρύσταλλο μειώνει σημαντικά την ορατότητα του οδηγού, προκαλώντας μέχρι και σοβαρό ατύχημα. Κάτι ακόμα που κανείς δεν το υπολογίζει, είναι πως ένα ραγισμένο παρμπρίζ επηρεάζει σημαντικά τη λειτουργία του αερόσακου. Όσο εντύπωση κι αν σας κάνει, ο αερόσακος στα περισσότερα αυτοκίνητα, αναπηδά από το παρμπρίζ, όταν ενεργοποιηθεί.

Επομένως ένα ήδη ταλαιπωρημένο παρμπρίζ κατά την ανάπτυξη του αερόσακου μπορεί να σπάσει εντελώς, ή αν είναι σπασμένο, είναι πολύ πιθανό ο αερόσακος να μην αναπτυχθεί σωστά, μειώνοντας σημαντικά την ασφάλειά σας. Τέλος, μια σημαντική λειτουργία του παρμπρίζ είναι να διατηρεί σταθερή την οροφή του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση ατυχήματος, όπου ασκείται μεγαλύτερη πίεση από το συνηθισμένο, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού του οδηγού και των συνεπιβατών από την οροφή του οχήματος, ειδικότερα εάν υπάρχει ηλιοροφή.

Εάν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας έχει υποστεί ζημιά, η αντικατάσταση του είναι αναγκαία πρωτίστως για τη δική σας ασφάλεια και δευτερευόντως για να περάσει το όχημα επιτυχώς τον απαραίτητο έλεγχο ΚΤΕΟ. Στην αγορά υπάρχουν πολλές εταιρείες που εγγυώνται την επιτυχημένη επισκευή ή την αντικατάσταση των κρυστάλλων όταν απαιτηθεί, με προηγμένο εξοπλισμό.

Μείζονος σημασίας όταν ειδικά έχουμε να κάνουμε με το εμπρόσθιο παρμπρίζ, είναι να παραμετροποιηθεί η κάμερα των συστημάτων ADAS, εξασφαλίζοντας έτσι την απρόσκοπτη λειτουργία τους. Σημαντική συμβουλή: προσθέστε (αν δεν το έχετε κάνει ήδη) την κάλυψη της θραύσης κρυστάλλων στο ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου σας. Μια κάλυψη που δεν στοιχίζει, αλλά σίγουρα προσφέρει πάρα πολλά!

 *Δείτε στο site autotabas.gr τα πάντα όσον αφορά συμβουλές, υπηρεσίες και νέα για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Βρισκόμαστε στα Άνω Λιόσια και στο συνεργείο μας είμαστε πρόθυμοι να λύσουμε οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με ζητήματα αυτοκινήτων.

service
από

40

ευθυγραμμίσεις
από

40

service a/c
από

20

αν θέλετε να
κλείσετε ραντεβού για
επισκευή - συντήρηση
αν σας ενδιαφέρει
η αγορά ή η πώληση
μεταχειρισμένου IX
επικοινωνείστε μαζί μας
τηλεφωνικά από
Δευτέρα - Παρασκευή 10πμ - 6μμ
ή στείλτε μας e-mail
στη διεύθυνση
autotabas@hotmail.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

AUTOTABAS CAR REPAIR & SERVICE | Συνεργείο στα Άνω Λιόσια

Η εταιρεία AUTOTABAS δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 2007, το ανθρώπινο δυναμικό της μετράει πολλά χρόνια εμπειρίας στην επισκευή του αυτοκινήτου και είναι στη διάθεση σας για να σας εξυπηρετήσει και να προσφέρει ικανοποιητικές λύσεις στις ανάγκες σας.

Τάμπας Νίκος
Υπογραφή Νίκος Τάμπας
Τάμπας Λεωνίδας
Υπογραφή Λεωνίδας Τάμπας
Autotabas Τηλέφωνα επικοινωνίας
24ωρη εξυπηρέτηση 210 2323331 697 45 50 181 697 45 50 183 autotabas@hotmail.com
Autotabas Ωράριο
Ωράριο Λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή 8:00 - 20:00
Autotabas Διεύθυνση
Που βρισκόμαστε; Αθηνών 8, Άνω Λιόσια Κάντε κλικ στη διεύθυνση για να μας βρείτε στο Google Maps
Autotabas Κλείστε ραντεβού
κλείστε ραντεβού Βρείτε μας σε τρία βήματα!
Designed & Developed by: