210 23 23 331 , 697 45 50 181-183
autotabas@hotmail.com
BLOGΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
BACK

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Γιατί απαγορεύεται το απιονισμένο νερό στο ψυγείο;

Τα υγρά του αυτοκινήτου μπορούν κάλλιστα να παρομοιαστούν με το αίμα, σε μια αντιπαραβολή με το ανθρώπινο σώμα.

Τέτοια είναι η σημασία τους για την εύρυθμη λειτουργία του κινητήρα, της μετάδοσης και όλων των βασικών μονάδων ενός τετράτροχου. Κατ’ επέκταση, ανάλογη φροντίδα θα πρέπει να τους δείχνουμε.

Σε αυτό του ψυγείου διατηρείται χρόνια τώρα ένα άτυπο «debate», μεταξύ απεσταγμένου κι απιονισμένου νερού. Η γενική αίσθηση θέλει πάση θυσία να αποφεύγεται το νερό της βρύσης, πέρα από εξαιρετικές περιπτώσεις (διαρροή, βλάβη στη φλάντζα κλπ.) που δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Το σκεπτικό πίσω από την προτίμηση απεσταγμένου/απιονισμένου αντί νερού βρύσης ή εμφιαλωμένου, εστιάζει στα άλατα. Τα δυο πρώτα έχουν ελάχιστα, αποτρέποντας τη δημιουργία επικαθίσεων και την επακόλουθη φθορά στο μοτέρ. Το μεγάλο πρόβλημα, όμως, αφορά στο τι δεν έχουν…

To απιονισμένο, όπως λέει και το όνομά του, δεν έχει σχεδόν καθόλου ιόντα. Αυτά του υδρογόνου και των υδροξειδίων, για παράδειγμα, αντικαθίστανται με διάλυμα μετάλλων. Στο απεσταγμένο, τα δισθενή κατιόντα και ανιόντα (ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου, θειικά, φωσφορικά κλπ.) αντικαθίστανται με ιόντα νατρίου και χλωρίου αντίστοιχα. Εδώ υπάρχουν κάποια ιόντα, αλλά πολύ λιγότερα από κανονικά. Αυτή η έλλειψη όμως, που προκύπτει κατόπιν χημικής διεργασίας, προκαλεί αστάθεια στα μόρια του νερού.

Η ανάγκη του για ισορροπία στρέφει την ιονική του «πείνα», προς το πλησιέστερο «catering». Ποιο είναι αυτό; Το μπλοκ του κινητήρα και το ίδιο το ψυγείο! Το απιονισμένο νερό, δηλαδή, (και το απεσταγμένο, στην ουσία το ίδιο πράγμα είναι) μπαίνει ως φάρμακο στον κινητήρα και καταλήγει να δρα ως ιός, καθώς «τρέφεται» από αυτό. Με άλλα, και ελαφρώς πιο «δυνατά», λόγια διαβρώνει τα μέταλλα.

Κάποια manual κατασκευαστών προτείνουν τη χρήση απεσταγμένου νερού, αλλά αυστηρά με παρουσία του κατάλληλου αντιψυκτικού – ποτέ μόνο του! Ως συμπλήρωμα, καθώς αποτελεί εξαιρετικό διαλύτη, και πάντα στην κατάλληλη αναλογία με το παραφλού. Η ιδεατή λύση είναι το λεγόμενο «μαλακό» νερό – αυτό δηλαδή που έχει χαμηλή έως ελάχιστη παρουσία αλάτων.

Το αφαλατωμένο είναι μια καλή επιλογή, αλλά δυσεύρετο. Αυτό που προκύπτει από φιλτράρισμα επίσης. Ένας καλός αποσκληρυντής νερού κοστίζει γύρω στα 150-200 ευρώ, εξασφαλίζοντας πρωτίστως καλύτερης ποιότητας πόσιμο ύδωρ. Για το αυτοκίνητο, πάντως, η καλύτερη λύση είναι να έχουμε μαζί μας ένα δοχείο με το ψυκτικό που προτείνει ο κατασκευαστής, για παν ενδεχόμενο.

Δείτε στο site autotabas.gr τα πάντα όσον αφορά συμβουλές, υπηρεσίες και νέα για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Βρισκόμαστε στα Άνω Λιόσια και στο συνεργείο μας είμαστε πρόθυμοι να λύσουμε οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με ζητήματα αυτοκινήτων.

service
από

40

ευθυγραμμίσεις
από

40

service a/c
από

20

αν θέλετε να
κλείσετε ραντεβού για
επισκευή - συντήρηση
αν σας ενδιαφέρει
η αγορά ή η πώληση
μεταχειρισμένου IX
επικοινωνείστε μαζί μας
τηλεφωνικά από
Δευτέρα - Παρασκευή 10πμ - 6μμ
ή στείλτε μας e-mail
στη διεύθυνση
autotabas@hotmail.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

AUTOTABAS CAR REPAIR & SERVICE | Συνεργείο στα Άνω Λιόσια

Η εταιρεία AUTOTABAS δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 2007, το ανθρώπινο δυναμικό της μετράει πολλά χρόνια εμπειρίας στην επισκευή του αυτοκινήτου και είναι στη διάθεση σας για να σας εξυπηρετήσει και να προσφέρει ικανοποιητικές λύσεις στις ανάγκες σας.

Τάμπας Νίκος
Υπογραφή Νίκος Τάμπας
Τάμπας Λεωνίδας
Υπογραφή Λεωνίδας Τάμπας
Autotabas Τηλέφωνα επικοινωνίας
24ωρη εξυπηρέτηση 210 2323331 697 45 50 181 697 45 50 183 autotabas@hotmail.com
Autotabas Ωράριο
Ωράριο Λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή 8:00 - 20:00
Autotabas Διεύθυνση
Που βρισκόμαστε; Αθηνών 8, Άνω Λιόσια Κάντε κλικ στη διεύθυνση για να μας βρείτε στο Google Maps
Autotabas Κλείστε ραντεβού
κλείστε ραντεβού Βρείτε μας σε τρία βήματα!
Designed & Developed by: