210 23 23 331 , 697 45 50 181-183
autotabas@hotmail.com
BLOGΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
BACK

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Τι απαγορεύεται να μεταφέρω με το αυτοκίνητο μου

Πολλά είναι αυτά που μπορούμε να μεταφέρουμε με το ΙΧ αυτοκίνητο μας, με τον ΚΟΚ είναι αυστηρός και ξεκάθαρος για εκείνα που απαγορεύονται.

Ως μέσο... μεταφορικό, το αυτοκίνητο είναι από κατασκευής ένα όχημα που μπορεί και προσφέρει λύσεις ποικιλοτρόπως, στη μεταφορά πραγμάτων ή ατόμων. Ακόμη και για αυτό όμως υπάρχουν φυσικά όρια στο τι μπορεί να μεταφέρει και τι όχι, όρια που μπαίνουν από τους ίδιους τους κατασκευαστές αλλά και από το νόμο, πολλές φορές σε συνδυασμό. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά που απαγορεύεται να μεταφέρουμε με το αυτοκίνητο μας μαζί με τους λόγους που οδηγούν στην απαγόρευση τους.

Υπερβολικά βαριά αντικείμενα
Ο Κ.Ο.Κ. είναι πολύ σαφής για το πώς επιτρέπεται να φορτώνουμε το όχημα μας ξεκινώντας ίσως με το πιο σημαντικό, το βάρος. Συγκεκριμένα στο άρθρο 32 αναφέρει ότι μετά τη φόρτωση του αυτοκινήτου μας το μικτό βάρος δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει εκείνο που έχει οριστεί από τον κατασκευαστή και αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας.

Επικίνδυνα τακτοποιημένα αντικείμενα
Ο λανθασμένος τρόπος με τον οποίο ενδέχεται να φορτώσουμε το όχημα μας συγκαταλέγεται στις απαγορεύσεις ή για να το θέσουμε πιο σωστά σε εκείνα που δεν επιτρέπεται να κάνουμε όταν θέλουμε να μεταφέρουμε αντικείμενα με το αυτοκίνητο μας. Η λάθος φόρτωση μπορεί να προκαλέσει, εκτός από υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες σε εμάς τους ίδιους αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.
Σύμφωνα με τον ΚΟΚ το ίδιο το φορτίο πρέπει να τακτοποιείται και να στοιβάζεται με τέτοιο τρόπο που να μην εκθέτει σε κίνδυνο τον οδηγό ή/και τους επιβαίνοντες, αλλά και να μην προκαλούνται ζημιές από διαρροή ή πτώση του φορτίου στο δρόμο. Σε αυτό το σημείο, μπορεί να ακουστεί περιττό, αλλά πρέπει να αναφέρουμε πως τα εξαρτήματα (καλώδια, σχοινιά, αλυσίδες, καλύμματα κ.λπ.), που χρησιμοποιούνται για την ασφάλιση ή την προστασία του φορτίου, πρέπει να σφίγγονται και να στερεώνονται καλά, όπως άλλωστε αναφέρει και ο KOK.

Αντικείμενα που «τυφλώνουν» και ενοχλούν
Το μεταφερόμενο φορτίο δεν θα πρέπει επίσης να παρεμποδίζει την ορατότητα του οδηγού, ή να μειώνει την ικανότητα του πίσω από το τιμόνι ή να μειώνει τη σταθερότητα του αυτοκινήτου κάτω από όλες τις συνθήκες. Φυσικά το φορτίο που μεταφέρουμε δεν θα πρέπει να ενοχλεί με οποιονδήποτε τρόπο και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, βάζοντας τους σε κίνδυνο. Παράλληλα, τα πράγματα που έχουμε φορτώσει στο αυτοκίνητο μας δεν θα πρέπει να καλύπτουν τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, τις πινακίδες κυκλοφορίας, το διακριτικό σήμα της χώρας απογραφής του οχήματος και τα όποια αντανακλαστικά στοιχεία φέρει το όχημα από τον κατασκευαστή του. Με τα φώτα καλυμμένα δεν κινδυνεύουμε μόνο να μην δούμε εμείς κάποιο όχημα, πεζό, ποδηλάτη ή ζώο, αλλά υπάρχει κίνδυνος να μην μας δούν ούτε αυτοί πόσο μάλλον αν οδηγούμε τη νύχτα...

service
από

40

ευθυγραμμίσεις
από

40

service a/c
από

20

αν θέλετε να
κλείσετε ραντεβού για
επισκευή - συντήρηση
αν σας ενδιαφέρει
η αγορά ή η πώληση
μεταχειρισμένου IX
επικοινωνείστε μαζί μας
τηλεφωνικά από
Δευτέρα - Παρασκευή 10πμ - 6μμ
ή στείλτε μας e-mail
στη διεύθυνση
autotabas@hotmail.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

AUTOTABAS CAR REPAIR & SERVICE | Συνεργείο στα Άνω Λιόσια

Η εταιρεία AUTOTABAS δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 2007, το ανθρώπινο δυναμικό της μετράει πολλά χρόνια εμπειρίας στην επισκευή του αυτοκινήτου και είναι στη διάθεση σας για να σας εξυπηρετήσει και να προσφέρει ικανοποιητικές λύσεις στις ανάγκες σας.

Τάμπας Νίκος
Υπογραφή Νίκος Τάμπας
Τάμπας Λεωνίδας
Υπογραφή Λεωνίδας Τάμπας
Autotabas Τηλέφωνα επικοινωνίας
24ωρη εξυπηρέτηση 210 2323331 697 45 50 181 697 45 50 183 autotabas@hotmail.com
Autotabas Ωράριο
Ωράριο Λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή 8:00 - 20:00
Autotabas Διεύθυνση
Που βρισκόμαστε; Αθηνών 8, Άνω Λιόσια Κάντε κλικ στη διεύθυνση για να μας βρείτε στο Google Maps
Autotabas Κλείστε ραντεβού
κλείστε ραντεβού Βρείτε μας σε τρία βήματα!
Designed & Developed by: