210 23 23 331 , 697 45 50 181-183
autotabas@hotmail.com
BLOGΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
BACK

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε στο βενζινάδικο

Η επίσκεψη σε ένα πρατήριο καυσίμου διέπεται από βασικούς κανόνες συμπεριφοράς, τους οποίους οφείλουμε να ακολουθήσουμε ώστε να αποφύγουμε το ενδεχόμενο να βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

1. Δεν αφήνουμε σε λειτουργία τον κινητήρα
Η διακοπή της λειτουργίας του κινητήρα αποτελεί έναν απαράβατο κανόνα τον οποίο θα πρέπει να ακολουθούμε κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού του αυτοκινήτου μας, καθώς με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιούμε τη μικρή, ομολογουμένως, πιθανότητα ανάφλεξης από πιθανή διαρροή καυσίμου. Ένα ακόμα αχρείαστο ρίσκο το οποίο παίρνουμε, διατηρώντας τον κινητήρα σε λειτουργία κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού, είναι κάποιος από τους αισθητήρες του αυτοκινήτου να «διαβάσει» χαμηλή ποιότητα καυσίμου ή ακόμα και διαρροή καυσίμου, ενεργοποιώντας κάποια ένδειξη σφάλματος στον πίνακα οργάνων (Check Engine).

2. Δεν παραμένουμε/επιστρέφουμε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου 
Στην απευκταία περίπτωση που κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού, το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε είναι να βρίσκεστε στον θάλαμο επιβατών με τη ζώνη ασφαλείας ασφαλισμένη. Ένας ακόμα κίνδυνος που ελοχεύει κατά την επιστροφή μας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι ο στατικός ηλεκτρισμός που αναπτύσσεται τη στιγμή που ερχόμαστε σε επαφή με τις μεταλλικές επιφάνειες του αμαξώματος. Σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες (βλέπε υψηλή συγκέντρωση αναθυμιάσεων καυσίμου) κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε ανάφλεξη.

3. Δεν χρησιμοποιούμε συσκευές κινητής τηλεφωνίας
Παρά το γεγονός ότι η χρήση συσκευών κινητής τηλεφωνίας δεν πρόκειται να αποτελέσει την κύρια αιτία μιας πυρκαγιάς, είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια της παραμονής μας σε ένα πρατήριο καυσίμου να παραμένουμε συγκεντρωμένοι στη διαδικασία.
Όχι μόνον γιατί είναι πιθανόν να χρειαστεί να παρέμβουμε άμεσα και αποτελεσματικά, αλλά γιατί με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε κάποια λάθος κίνηση ή κάποια απροσεξία η οποία θα μας φέρει σε δύσκολη θέση. Άλλωστε το περιβάλλον ενός πρατηρίου δεν είναι το πιο ασφαλές, ώστε να μας επιτρέπει να αφεθούμε στη λήθη ενός κινητού.

4. Δεν καπνίζουμε
Φαντάζει αυτονόητο ότι πριν την είσοδό μας σε ένα πρατήριο καυσίμου φροντίζουμε να σβήσουμε το τσιγάρο που ενδεχομένως καπνίζουμε. Χρήσιμο, επίσης, είναι να διακόψουμε τη λειτουργίας βοηθητικών συστημάτων, όπως ο αναπτήρας του αυτοκινήτου ή κάποια συσκευή φόρτισης ώστε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο δημιουργίας κάποιου σπινθήρα.

5. Δεν υπερβαίνουμε τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ
Αν και τις περισσότερες φορές στη χώρα μας ο ανεφοδιασμός ενός αυτοκινήτου πραγματοποιείται από εξειδικευμένο προσωπικό, δεν σπανίζουν εκείνες οι περιπτώσεις που παρουσιάζεται το φαινόμενο της υπερχείλισης καυσίμου.
Η τελευταία αυξάνει και μάλιστα σημαντικά την πιθανότητα ανάφλεξης ενώ υπαρκτό είναι και το ενδεχόμενο να προκαλέσει αλλοίωση ακόμα και στο χρώμα του αμαξώματος. Η ρίψη άφθονου νερού στο σημείο στο οποίο έχει εντοπιστεί η υπερχείλιση μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα, ωστόσο, καλό θα ήταν να αποφύγουμε την όποια υπερβολή ως προς την ποσότητα του καυσίμου.

Δείτε στο site autotabas.gr τα πάντα όσον αφορά συμβουλές, υπηρεσίες και νέα για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Βρισκόμαστε στα Άνω Λιόσια και στο συνεργείο μας είμαστε πρόθυμοι να λύσουμε οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με ζητήματα αυτοκινήτων.

service
από

40

ευθυγραμμίσεις
από

40

service a/c
από

20

αν θέλετε να
κλείσετε ραντεβού για
επισκευή - συντήρηση
αν σας ενδιαφέρει
η αγορά ή η πώληση
μεταχειρισμένου IX
επικοινωνείστε μαζί μας
τηλεφωνικά από
Δευτέρα - Παρασκευή 10πμ - 6μμ
ή στείλτε μας e-mail
στη διεύθυνση
autotabas@hotmail.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

AUTOTABAS CAR REPAIR & SERVICE | Συνεργείο στα Άνω Λιόσια

Η εταιρεία AUTOTABAS δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 2007, το ανθρώπινο δυναμικό της μετράει πολλά χρόνια εμπειρίας στην επισκευή του αυτοκινήτου και είναι στη διάθεση σας για να σας εξυπηρετήσει και να προσφέρει ικανοποιητικές λύσεις στις ανάγκες σας.

Τάμπας Νίκος
Υπογραφή Νίκος Τάμπας
Τάμπας Λεωνίδας
Υπογραφή Λεωνίδας Τάμπας
Autotabas Τηλέφωνα επικοινωνίας
24ωρη εξυπηρέτηση 210 2323331 697 45 50 181 697 45 50 183 autotabas@hotmail.com
Autotabas Ωράριο
Ωράριο Λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή 8:00 - 20:00
Autotabas Διεύθυνση
Που βρισκόμαστε; Αθηνών 8, Άνω Λιόσια Κάντε κλικ στη διεύθυνση για να μας βρείτε στο Google Maps
Autotabas Κλείστε ραντεβού
κλείστε ραντεβού Βρείτε μας σε τρία βήματα!
Designed & Developed by: