210 23 23 331 , 697 45 50 181-183
autotabas@hotmail.com
BLOGΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
BACK

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πότε πρέπει να αντικαταστήσω το αυτοκίνητό μου;

Η απόκτηση ενός νέου αυτοκινήτου αποτελεί μια απόφαση η οποία αλλάζει και μάλιστα προς το καλύτερο τη ζωή μας.

Πότε όμως είναι η σωστή στιγμή για να υποδεχθούμε ένα νέο τετράτροχο μέλος στην οικογένειά μας;

Ανεξάρτητα από την αγάπη που μπορεί να τρέφει κανείς για την αυτοκίνηση, παρακολουθώντας λιγότερο ή περισσότερο στενά τις εξελίξεις στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, η απόκτηση ενός νέου αυτοκινήτου συνιστά μια αναγκαιότητα για όλους εκείνους που έχουν επιλέξει τη συγκεκριμένη μορφή μετακίνησης.

Το ερώτημα, λοιπόν, το οποίο καλούμαστε να απαντήσουμε, είναι πότε είναι η κατάλληλη στιγμή ώστε να προχωρήσουμε στην αντικαταστάση του παλιού μας αυτοκινήτου, με ένα νέο, ασφαλέστερο και αποδοτικότερο.

1. Συχνές βλάβες υψηλού κόστους

Όπως κι ένας ανθρώπινος οργανισμός, έτσι και το αυτοκίνητό μας «γερνάει» με το πέρασμα του χρόνου αλλά και των χιλιομέτρων τα οποία έρχονται να προστεθούν στο κοντέρ. Αυτή η γήρανση, λοιπόν, οδηγεί σε υψηλότερες ανάγκες συντήρησης και σε βλάβες, το κόστος των οποίων πλησιάζει ακόμα και την ίδια την αξία του αυτοκινήτου μας. Αυτό είναι και το σημείο μηδέν για ένα αυτοκίνητο, το οποίο θα πρέπει να μας οδηγήσει στην απόφαση της αντικατάστασής του.

2. Υψηλή κατανάλωση καυσίμου

Ένα ακόμα στοιχείο που έχει να κάνει με το κόστος χρήσης ενός παλαιού αυτοκινήτου είναι κατά κανόνα υψηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Στις περιπτώσεις μάλιστα που διανύουμε μεγάλες αποστάσεις σε καθημερινή βάση, η εξοικονόμηση καυσίμου την οποία μπορούμε να επιτύχουμε με την απόκτηση ενός νέου αυτοκινήτου, πρόκειται να χρηματοδοτήσει ένα μέρος του κόστους που θα προκύψει για την αγορά του.

3. Μεταπωλητική αξία

Η μεταπωλητική αξία ενός αυτοκινήτου μειώνεται καθώς περνούν τα χρόνια, η πρακτική λοιπόν που θέλει την αντικατάστασή του πριν επέλθει η πλήρης απαξίωσή του στην αγορά των μεταχειρισμένων οχημάτων θα μπορούσε να πυροδοτήσει τη διαδικασία απόκτησης ενός νέου.

4. Περιορισμοί κίνησης

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο της επιβολής περιορισμών στην κίνηση παλαιότερης τεχνολογίας οχημάτων στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της Ευρώπης με σκοπό τη μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης. Στην Ελλάδα, το πιο χαρακτηριστικό μέτρο είναι αυτό του δακτυλίου, από το οποίο είχαν εξαιρεθεί τα οχήματα με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Στην περίπτωση, λοιπόν, που η απόκτηση ενός νέου αυτοκινήτου μπορεί να σας εξασφαλίσει πρόσβαση στο κέντρο μιας πόλης, τότε το γεγονός αυτό θα αποτελέσει χωρίς αμφιβολία ένα έξτρα κίνητρο.

5. Ασφάλεια

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία το γεγονός ότι ένα νέο αυτοκίνητο μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη παθητική ασφάλεια σε σχέση με ένα που μετρά μία ή περισσότερες δεκαετίες ζωής. Κι αυτό δεν σχετίζεται μόνον με τον επιπλέον εξοπλισμό που φέρει ένα σύγχρονης τεχνολογίας αυτοκίνητο αλλά και με την εξέλιξη η οποία έχει επιτευχθεί στην κατασκευή των πλαισίων και την ικανότητά τους να διατηρούν ανέπαφο τον θάλαμο επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης. Όπως και να έχει, συστήματα όπως το ESP για παράδειγμα ή της αυτόνομης πέδησης (υποχρεωτικός εξοπλισμός) μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια.

Δείτε στο site autotabas.gr τα πάντα όσον αφορά συμβουλές, υπηρεσίες και νέα για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Βρισκόμαστε στα Άνω Λιόσια και στο συνεργείο μας είμαστε πρόθυμοι να λύσουμε οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με ζητήματα αυτοκινήτων.

service
από

40

ευθυγραμμίσεις
από

40

service a/c
από

20

αν θέλετε να
κλείσετε ραντεβού για
επισκευή - συντήρηση
αν σας ενδιαφέρει
η αγορά ή η πώληση
μεταχειρισμένου IX
επικοινωνείστε μαζί μας
τηλεφωνικά από
Δευτέρα - Παρασκευή 10πμ - 6μμ
ή στείλτε μας e-mail
στη διεύθυνση
autotabas@hotmail.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

AUTOTABAS CAR REPAIR & SERVICE | Συνεργείο στα Άνω Λιόσια

Η εταιρεία AUTOTABAS δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 2007, το ανθρώπινο δυναμικό της μετράει πολλά χρόνια εμπειρίας στην επισκευή του αυτοκινήτου και είναι στη διάθεση σας για να σας εξυπηρετήσει και να προσφέρει ικανοποιητικές λύσεις στις ανάγκες σας.

Τάμπας Νίκος
Υπογραφή Νίκος Τάμπας
Τάμπας Λεωνίδας
Υπογραφή Λεωνίδας Τάμπας
Autotabas Τηλέφωνα επικοινωνίας
24ωρη εξυπηρέτηση 210 2323331 697 45 50 181 697 45 50 183 autotabas@hotmail.com
Autotabas Ωράριο
Ωράριο Λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή 8:00 - 20:00
Autotabas Διεύθυνση
Που βρισκόμαστε; Αθηνών 8, Άνω Λιόσια Κάντε κλικ στη διεύθυνση για να μας βρείτε στο Google Maps
Autotabas Κλείστε ραντεβού
κλείστε ραντεβού Βρείτε μας σε τρία βήματα!
Designed & Developed by: