210 23 23 331 , 697 45 50 181-183
autotabas@hotmail.com
BLOGΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
BACK

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πως χαλάνε γρήγορα τα ελαστικά του αυτοκινήτου

Τα ελαστικά σε κάθε όχημα ανεξαρτήτως μάρκας, διαστάσεων, τύπου κ.ο.κ. έχουν ορισμένες προδιαγραφές και χρειάζονται και αυτά την συντήρησή τους, έτσι ώστε να διατηρούνται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να διανύουν πολλά χιλιόμετρα με ασφάλεια.

Παράλληλα, τα ελαστικά έρχονται καθημερινά αντιμέτωπα με πολλούς εχθρούς που τα φθείρουν πιο γρήγορα και οφείλονται τόσο στις συνθήκες του περιβάλλοντος όσο και στον ανθρώπινο παράγοντα. Ποιοι είναι αυτοί;

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

• Οι ακραίες θερμοκρασίες του περιβάλλοντος, όπως οι πολύ υψηλές που κάνουν την άσφαλτο να καίει αλλά και οι πολύ ψυχρές με ακατάλληλα ελαστικά (π.χ. θερινά), φθείρουν πιο γρήγορα ένα λάστιχο, επιταχύνοντας την γήρανσή του.

• Η οδήγηση σε δρόμους κακής ποιότητας με πολλές λακκούβες, σαμαράκια, κράσπεδα κ.ο.κ. προκαλεί γρήγορη φθορά του πέλματος, ενώ ενδέχεται να εμφανιστούν σπασίματα στα πλαϊνά τοιχώματα, τα οποία δεν επιδιορθώνονται.

• Η αμέλεια επισκευής ενός κλαταρισμένου ελαστικού (εφόσον επιδιορθώνεται) και η κίνηση του οχήματος με σκασμένο λάστιχο για αρκετά μέτρα, αυτομάτως το καταστρέφει, ενώ δημιουργεί φθορές στις ζάντες ακόμα και στην ανάρτηση. Ένα ξεφούσκωτο λάστιχο “τετραγωνίζεται” και στην περίπτωση που το όχημα είναι ακινητοποιημένο για πολλές μέρες.

• Η παράλειψη του τακτικού ελέγχου των πιέσεων των ελαστικών (π.χ. μια φορά το μήνα) είναι από τους πιο κύριους παράγοντες πρόκλησης γρήγορης φθοράς των ελαστικών. Παράλληλα όταν ένα λάστιχο έχει χάσει έστω και λίγο αέρα, τότε γίνεται επικίνδυνη η συμπεριφορά του οχήματος στο δρόμο.

• Η ευθυγράμμιση και ζυγοστάθμιση μειώνει σημαντικά την φθορά των ελαστικών. Στην περίπτωση που το αυτοκίνητο τραβάει δεξιά ή αριστερά όταν το τιμόνι είναι ευθεία και ο δρόμος είναι επίπεδος, τότε χρειάζεται ευθυγράμμιση. Ζυγοστάθμιση χρειάζεται όταν ένας τροχός (ή περισσότεροι) προκαλούν κραδασμούς και τρέμουλο στο τιμόνι.

• Η παρατεταμένη οδήγηση σε πολύ γρήγορες ταχύτητες έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη πολύ υψηλών θερμοκρασιών στο λάστιχο, κάτι που μπορεί να του προκαλέσει ζημιά, μέχρι και αιφνίδια καταστροφή όταν ξεπεραστεί ο δείκτης ταχύτητάς του.

• Η υπερφόρτωση και η υπέρβαση ορίου του μέγιστου φορτίου που προβλέπεται για το ελαστικό οδηγεί γρήγορα στην καταστροφή του. Αντίστοιχα η παράλειψη αύξησης της πίεσης όταν ρυμουλκείται τρέιλερ ή όταν μετακινούνται πολλοί επιβάτες με αποσκευές αυξάνει σημαντικά τη θερμοκρασία των ελαστικών.

• Αντίστοιχα η υποπίεση στο ελαστικό δημιουργεί κάμψη του σκελετού και δημιουργεί υπερθέρμανση, ανομοιόμορφη φθορά, αύξηση της αντίστασης κύλισης και υψηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

• Πίεση αέρα στο ελαστικό σύμφωνα πάντα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή του αυτοκινήτου. Η σχετική ετικέτα συνήθως βρίσκεται στην τάπα του καυσίμου, ή στην πόρτα του οδηγού ή στο εγχειρίδιο χρήσης. Σε πολλά αυτοκίνητα διαφέρει η πίεση μεταξύ των εμπρός και πίσω τροχών. Στα ελαστικά δεν αναγράφεται η συνιστώμενη πίεση αλλά η μέγιστη πίεση αέρα (στα πλαϊνά).

• Η τοποθέτηση διαφορετικών ελαστικών στο ίδιο αυτοκίνητο, εκτός από το ότι προκαλεί ανομοιόμορφη φθορά είναι και επικίνδυνη για την οδική του συμπεριφορά, γιατί κάθε ελαστικό έχει διαφορετικές προδιαγραφές και χαρακτηριστικά πρόσφυσης, υδρολίσθησης κ.ο.κ.

• Ένα χαλασμένο αμορτισέρ ή με σημαντικά μειωμένη απόδοση συντελεί με την σειρά του στην πιο γρήγορη φθορά του ελαστικού από την στιγμή που δεν πατάει σωστά στο δρόμο.

*Δείτε στο site autotabas.gr τα πάντα όσον αφορά συμβουλές, υπηρεσίες και νέα για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Βρισκόμαστε στα Άνω Λιόσια και στο συνεργείο μας είμαστε πρόθυμοι να λύσουμε οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με ζητήματα αυτοκινήτων.

 

 

service
από

40

ευθυγραμμίσεις
από

40

service a/c
από

20

αν θέλετε να
κλείσετε ραντεβού για
επισκευή - συντήρηση
αν σας ενδιαφέρει
η αγορά ή η πώληση
μεταχειρισμένου IX
επικοινωνείστε μαζί μας
τηλεφωνικά από
Δευτέρα - Παρασκευή 10πμ - 6μμ
ή στείλτε μας e-mail
στη διεύθυνση
autotabas@hotmail.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

AUTOTABAS CAR REPAIR & SERVICE | Συνεργείο στα Άνω Λιόσια

Η εταιρεία AUTOTABAS δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 2007, το ανθρώπινο δυναμικό της μετράει πολλά χρόνια εμπειρίας στην επισκευή του αυτοκινήτου και είναι στη διάθεση σας για να σας εξυπηρετήσει και να προσφέρει ικανοποιητικές λύσεις στις ανάγκες σας.

Τάμπας Νίκος
Υπογραφή Νίκος Τάμπας
Τάμπας Λεωνίδας
Υπογραφή Λεωνίδας Τάμπας
Autotabas Τηλέφωνα επικοινωνίας
24ωρη εξυπηρέτηση 210 2323331 697 45 50 181 697 45 50 183 autotabas@hotmail.com
Autotabas Ωράριο
Ωράριο Λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή 8:00 - 20:00
Autotabas Διεύθυνση
Που βρισκόμαστε; Αθηνών 8, Άνω Λιόσια Κάντε κλικ στη διεύθυνση για να μας βρείτε στο Google Maps
Autotabas Κλείστε ραντεβού
κλείστε ραντεβού Βρείτε μας σε τρία βήματα!
Designed & Developed by: