210 23 23 331 , 697 45 50 181-183
autotabas@hotmail.com
BLOGΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
BACK

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Τι προσφέρει ο βιολογικός καθαρισμός;

To πόσο σημαντική είναι η καθαριότητα του εσωτερικού του αυτοκινήτου δε χρειάζεται κάτι παραπάνω από την συγκεκριμένη έρευνα, για να πιστοποιηθεί και να κάνει κάποιον να τρέξει να αγοράσει καθαριστικά.

Βέβαια η καλύτερη λύση είναι να γίνει βιολογικός καθαρισμός από ειδικούς. Τον έχουμε ακουστά, ξέρουμε πως κοστίζει πολύ παραπάνω από το τυπικό πλύσιμο, όμως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό.

Καταρχάς, την εις βάθος απαλλαγή των επενδύσεων από πάσης φύσεως κόκκους σκόνης. Πριν ξεκινήσει καν η διαδικασία του βιολογικού καθαρισμού καθίσματα, προσκέφαλα, εταζέρα, οροφή, δάπεδο χώρου αποσκευών, ταμπλό και γενικότερα οποιαδήποτε επιφάνεια βρίσκεται εντός αυτοκινήτου καθαρίζεται από την σκόνη, με την χρήση ειδικής σκούπας.

Εξαιρέσεις

Εξαιρέσεις αποτελούν η οροφή και οι επενδύσεις στις πόρτες, καθώς η αναρροφητική δύναμη της καθαριστικής συσκευής μπορεί να τις ξεκολλήσει, οπότε χρησιμοποιούνται μαλακά σφουγγάρια και προσεκτικό τρίψιμο.

Στη συνέχεια αναλαμβάνει το ειδικό πλυστικό μηχάνημα, το οποίο αποτελεί και την βάση της όλης διαδικασίας – μαζί με το ανάλογο βιοδιασπώμενο απολυμαντικό. Κάθε σπιθαμή του εσωτερικού ψεκάζεται με τον κατάλληλο τρόπο από το πλυστικό, απολυμαίνοντας την καμπίνα των επιβατών από τους βλαβερούς μικροοργανισμούς και τους κινδύνους για την υγεία που αυτοί κρύβουν.

Ιδιαίτερης προσοχής χρήζουν τα μέρη που ακουμπάμε με τα χέρια μας (τιμόνι, λεβιές, χερούλια θυρών, χειριστήρια ηχοσυστήματος), καθότι μπορεί κάποια σημεία να μη «γεμίζουν το μάτι» (χειρολαβές, για παράδειγμα), όμως συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες βακτηρίων.

Εδώ κρύβεται και η μεγαλύτερη «παγίδα» που μπορεί να πέσει κάποιος, αναφορικά με τον βιολογικό καθαρισμό. Το κατάλληλο καθαριστικό (ή απολυμαντικό, όπως αναφέραμε ορθότερα) δεν είναι δύσκολο να το βρεις. Αυτό που είναι δύσκολο –και ιδιαίτερα επιβλαβές για το εσωτερικό, αν γίνει λάθος- είναι ο ψεκασμός του στις επενδύσεις.

Το πλυστικό μηχάνημα το κάνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να εναποθέτει ομοιόμορφα την ουσία στα καθίσματα, δίχως να προκαλεί στάμπες, λεκέδες και μουλιάσματα. Σε περίπτωση που γίνει με το χέρι, το πιθανότερο είναι να μουσκέψουμε τις επενδύσεις και να προκαλέσουμε το ακριβώς αντίθετο από το ζητούμενο: ήτοι τον σχηματισμό μούχλας.

Ειδικοί

Οπότε είναι θεμελιωδώς σημαντικό ο καθαρισμός να πραγματοποιείται από ειδικούς. Οι αεραγωγοί, οι οθόνες αφής και γενικότερα τα δυσπρόσιτα σημεία καθαρίζονται με κατάλληλα επεξεργασμένα πινέλα και πανάκια.

Το ίδιο ισχύει και για το δερμάτινο σαλόνι, το οποίο είναι πολύ πιο εύκολο να καθαριστεί βιολογικά καθότι χρησιμοποιείται εξειδικευμένο σφουγγάρι. Σε αυτοκίνητα που συνδυάζουν υλικά (ημιδερμάτινα καθίσματα, αλκαντάρα κ.λπ.) η διαδικασία παραμετροποιείται: όπου υπάρχει δέρμα μπαίνει σφουγγάρι, όπου ύφασμα προσεκτικά μηχάνημα.

Όπως καταλαβαίνουμε από τα βήματα και ιδιαίτερα την προσοχή με την οποία πρέπει να εκτελεστούν, ο βιολογικός καθαρισμός αργεί. Συνήθως κυμαίνεται στις 2 ώρες, αλλά δεν αποκλείεται να απαιτήσει και 4 ώρες αναλόγως μεγέθους αυτοκινήτου, της ταπετσαρίας και της βρωμιάς.

Το ίδιο ισχύει και για το κόστος, το οποίο κυμαίνεται γύρω στα 50 ευρώ. Υπό κανονικές συνθήκες (εβδομαδιαίο πλύσιμο, δηλαδή), βιολογικός καθαρισμός καλό είναι να γίνεται κάθε 6 μήνες. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αφήσουμε την καμπίνα να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα, περιμένοντας μετά να καθαρίσει -κυριολεκτικά- το πλυστικό του βιολογικού.

*Δείτε στο site autotabas.gr τα πάντα όσον αφορά συμβουλές, υπηρεσίες και νέα για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Βρισκόμαστε στα Άνω Λιόσια και στο συνεργείο μας είμαστε πρόθυμοι να λύσουμε οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με ζητήματα αυτοκινήτων.

service
από

40

ευθυγραμμίσεις
από

40

service a/c
από

20

αν θέλετε να
κλείσετε ραντεβού για
επισκευή - συντήρηση
αν σας ενδιαφέρει
η αγορά ή η πώληση
μεταχειρισμένου IX
επικοινωνείστε μαζί μας
τηλεφωνικά από
Δευτέρα - Παρασκευή 10πμ - 6μμ
ή στείλτε μας e-mail
στη διεύθυνση
autotabas@hotmail.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

AUTOTABAS CAR REPAIR & SERVICE | Συνεργείο στα Άνω Λιόσια

Η εταιρεία AUTOTABAS δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 2007, το ανθρώπινο δυναμικό της μετράει πολλά χρόνια εμπειρίας στην επισκευή του αυτοκινήτου και είναι στη διάθεση σας για να σας εξυπηρετήσει και να προσφέρει ικανοποιητικές λύσεις στις ανάγκες σας.

Τάμπας Νίκος
Υπογραφή Νίκος Τάμπας
Τάμπας Λεωνίδας
Υπογραφή Λεωνίδας Τάμπας
Autotabas Τηλέφωνα επικοινωνίας
24ωρη εξυπηρέτηση 210 2323331 697 45 50 181 697 45 50 183 autotabas@hotmail.com
Autotabas Ωράριο
Ωράριο Λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή 8:00 - 20:00
Autotabas Διεύθυνση
Που βρισκόμαστε; Αθηνών 8, Άνω Λιόσια Κάντε κλικ στη διεύθυνση για να μας βρείτε στο Google Maps
Autotabas Κλείστε ραντεβού
κλείστε ραντεβού Βρείτε μας σε τρία βήματα!
Designed & Developed by: