210 23 23 331 , 697 45 50 181-183
autotabas@hotmail.com
BLOGΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
BACK

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πώς να γλιτώσετε τις παγίδες στην αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Αύξηση έχει η αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, γεγονός απολύτως φυσικό, λόγω της πολύχρονης κρίσης σε συνδυασμό με την ολοένα και μεγαλύτερη έλλειψη ρευστού (συν την ελαχιστοποίηση χρηματοδότησης των τραπεζών).

Μπορεί όμως κάποιος να ελέγξει (κατά το δυνατόν) πόσο συμφέρουσα και «τίμια» είναι η επικείμενη αγορά;

Η απάντηση είναι: Ναι ή σχεδόν ναι.

Ας δούμε ποια είναι τα «σημάδια» που λένε την αλήθεια για ένα όχημα

1. Το γνήσιο βιβλίο service με τα στοιχεία του αυτοκινήτου και του επίσημου πωλητή, καθώς και με έγκυρες σφραγίδες για τις συντηρήσεις που έγιναν στις προκαθορισμένες από τον κατασκευαστή περιόδους. Εδώ είναι εύκολο να γίνει και διασταύρωση των χιλιομέτρων που αναγράφονται στις επισκέψεις στο συνεργείο, μαζί με τα χιλιόμετρα που είχε το αυτοκίνητο στις διελεύσεις από τα ΚΤΕΟ. Αν πάλι υπάρχει ηλεκτρονικό αρχείο του αυτοκινήτου, ακόμα καλύτερα, καθώς επικοινωνώντας με την αντιπροσωπεία μαθαίνεις το ιστορικό του.

2. Το δελτίο ΚΤΕΟ είναι ένας ακόμη αξιόπιστος «ρουφιάνος» για κάθε όχημα, από το οποίο προκύπτουν τα πραγματικά χιλιόμετρα. Προσοχή εδώ στην περίπτωση που ένα όχημα πέρασε από ΚΤΕΟ δυο φορές σε μικρό χρονικό διάστημα, γιατί υπάρχει ενδεχόμενο να έχουν γυριστεί τα χιλιόμετρα μεταξύ των δυο ελέγχων (η διαφορά χιλιομέτρων σημειώνεται στο κάτω αριστερό τμήμα του πιο πρόσφατου ελέγχου).

3. Σε περίπτωση που το υπό αγορά όχημα, διαθέτει σύνδεση με διαγνωστικό ηλεκτρονικό εγκέφαλο, εκεί μπορείτε να δείτε πιθανά προβλήματα του παρελθόντος, τις ώρες λειτουργίας του κινητήρα, τις επισκέψεις στο συνεργείο, αλλά και τα πραγματικά χιλιόμετρα που έχει διανύσει, εκτός της περίπτωσης που το «μαϊμούδεμα» των χιλιομέτρων έχει γίνει επαγγελματικά.

4. Εάν το μεταχειρισμένο είναι εισαγωγής, ζητείστε να σας δείξουν το δελτίο του τελευταίου ΚΤΕΟ της χώρας προέλευσής του, τα γνήσια έγγραφα εκτελωνισμού και το προτιμολόγιο με βάση το οποίο αγοράστηκε. 

5. Αφού βεβαιωθείτε με τα έγγραφα, καλό είναι να δει το υποψήφιο για αγορά όχημα, ένας έμπειρος φανοποιός της εμπιστοσύνης σας, την εκτίμηση του οποίου θα ζητήσετε εκείνη την στιγμή...

6. Ένα ακόμα στοιχείο που μπορεί να προδώσει κρυμμένα μυστικά, είναι το ψάξιμο σε ειδικά sites (εγγραφή με πληρωμή) με στοιχείο τον αριθμό πλαισίου, όπου είναι δυνατόν να μάθετε μέρος του ιστορικού εισαγόμενου οχήματος.

7. Τέλος, η σύγκριση τιμών με ελληνικά ή αντίστοιχα sites του εξωτερικού βάζοντας τα δεδομένα που έχει και το προς αγορά όχημα, είναι πιθανόν να δείξει την αξιοπιστία του πωλητή.

 

 

service
από

40

ευθυγραμμίσεις
από

40

service a/c
από

20

αν θέλετε να
κλείσετε ραντεβού για
επισκευή - συντήρηση
αν σας ενδιαφέρει
η αγορά ή η πώληση
μεταχειρισμένου IX
επικοινωνείστε μαζί μας
τηλεφωνικά από
Δευτέρα - Παρασκευή 10πμ - 6μμ
ή στείλτε μας e-mail
στη διεύθυνση
autotabas@hotmail.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

AUTOTABAS CAR REPAIR & SERVICE | Συνεργείο στα Άνω Λιόσια

Η εταιρεία AUTOTABAS δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 2007, το ανθρώπινο δυναμικό της μετράει πολλά χρόνια εμπειρίας στην επισκευή του αυτοκινήτου και είναι στη διάθεση σας για να σας εξυπηρετήσει και να προσφέρει ικανοποιητικές λύσεις στις ανάγκες σας.

Τάμπας Νίκος
Υπογραφή Νίκος Τάμπας
Τάμπας Λεωνίδας
Υπογραφή Λεωνίδας Τάμπας
Autotabas Τηλέφωνα επικοινωνίας
24ωρη εξυπηρέτηση 210 2323331 697 45 50 181 697 45 50 183 autotabas@hotmail.com
Autotabas Ωράριο
Ωράριο Λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή 8:00 - 20:00
Autotabas Διεύθυνση
Που βρισκόμαστε; Αθηνών 8, Άνω Λιόσια Κάντε κλικ στη διεύθυνση για να μας βρείτε στο Google Maps
Autotabas Κλείστε ραντεβού
κλείστε ραντεβού Βρείτε μας σε τρία βήματα!
Designed & Developed by: