210 23 23 331 , 697 45 50 181-183
autotabas@hotmail.com
BLOGΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
BACK

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Τι μπορείς να κάνεις για να αντιμετωπίσεις τη ζέστη στο αυτοκίνητο;

Η ζέστη στο αυτοκίνητο αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την κυκλοφορία.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές έρευνες, όσο αυξάνει η θερμοκρασία, τόσο μεγαλώνει και ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος, καθώς υπό αυτές τις συνθήκες οι οδηγοί κουράζονται πιο γρήγορα και αντιδρούν πιο αργά. Έτσι, θα πρέπει ιδανικά να... εξορίζουν τη ζέστη από το αυτοκίνητό τους, προτού ξεκινήσουν να κάνουν οποιαδήποτε, μικρή ή μεγάλη, διαδρομή.

Έτσι θα αφήσετε τη ζέστη έξω από το αυτοκίνητο!

Στην καλύτερη περίπτωση, παρκάρετε το καλοκαίρι το αυτοκίνητό σας σε μία θέση στη σκιά ή οπουδήποτε θεωρείτε ότι υπάρχει δροσιά. Ιδανική περίπτωση είναι ένα υπόγειο γκαράζ. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα, τότε οι κάθε είδους ηλιοπροστασίες θα σας βοηθήσουν να κάνετε αντανάκλαση ένα μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας.

Φυσικά, μόνο όφελος θα έχετε αν δεν κλείσετε τελείως τα παράθυρα και αφήσετε μία χαραμάδα ανοικτή. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει ο αέρας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου να κυκλοφορήσει για λίγο.

Εννοείται πως θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας κατά την επιλογή μίας θέσης στάθμευσης σε ανοικτό χώρο, ότι ο ήλιος δε μένει... στάσιμος. Έτσι, μία θέση στη σκιά τώρα, μπορεί σε λίγες ώρες να είναι μέσα στη... λάβα. Οπωσδήποτε, μην ξεχνάτε ότι με εξωτερική θερμοκρασία 34 βαθμών Κελσίου, στο εσωτερικό του αυτοκινήτου θα βρείτε έπειτα από μισή ώρα 50! Έτσι, μην αφήνετε ποτέ στο αυτοκίνητο παιδιά ή κατοικίδια ζώα...

Προτού ξεκινήσετε, αερίστε το εσωτερικό

Προτού καν μπείτε στο αυτοκίνητο, ανοίξτε παράθυρα, πόρτες και την πόρτα του χώρου αποσκευών, εφόσον αυτός «επικοινωνεί» με το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας, ώστε η εγκλωβισμένη ζέστη να μπορέσει να βγει έξω. Ακόμα κι αν το αυτοκίνητό σας εφοδιάζεται με σύστημα κλιματισμού, οι ειδικοί προτείνουν να ξεκινήσετε την πορεία σας με ανοικτά παράθυρα. Από τη στιγμή, που η έντονη ζέστη θα βγει εκτός, το σύστημα κλιματισμού θα ψυχράνει το εσωτερικό πιο γρήγορα και η επιθυμητή θερμοκρασία θα έρθει επίσης ταχύτερα.

Μην επιλέγετε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στο κλιματιστικό

Οι ειδικοί προτείνουν ως ιδανικότερη θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μία τιμή ανάμεσα στους 20 και 25 βαθμούς Κελσίου. Αν εξετάσουμε αυτό το θέμα με άλλο παρονομαστή, κατά τη ρύθμιση του κλιματιστικού η διαφορά της επιλεγόμενης θερμοκρασίας σε σχέση με την εξωτερική πρέπει να μην ξεπερνά τους 6 βαθμούς Κελσίου.

Διαφορετικά, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κρυολογήματος ή πρόκλησης προβλημάτων στο κυκλοφορικό σύστημα της καρδιάς. Επίσης, οι εξαγωγές αέρα δεν πρέπει να «σημαδεύουν» κατ’ ευθείαν το σώμα, καθώς έτσι μπορεί να προκύψουν ακόμα και «πιασίματα» των μυών.

Προκειμένου να αποφευχθούν επικίνδυνες καταστάσεις έλλειψης συγκέντρωσης, στις πολύ ζεστές ημέρες θα πρέπει να κάνετε στη διαδρομή σας περισσότερα διαλείμματα. Φροντίζετε να πίνετε αρκετά υγρά και να έχετε στο αυτοκίνητο πάντα νερό. Αντί να πίνετε καφέ ή δροσερά αναψυκτικά, επιμείνετε έστω και στο χλιαρό νερό ή και σε ένα ζεστό τσάι...

 *Δείτε στο site autotabas.gr τα πάντα όσον αφορά συμβουλές, υπηρεσίες και νέα για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Βρισκόμαστε στα Άνω Λιόσια και στο συνεργείο μας είμαστε πρόθυμοι να λύσουμε οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με ζητήματα αυτοκινήτων.

service
από

40

ευθυγραμμίσεις
από

40

service a/c
από

20

αν θέλετε να
κλείσετε ραντεβού για
επισκευή - συντήρηση
αν σας ενδιαφέρει
η αγορά ή η πώληση
μεταχειρισμένου IX
επικοινωνείστε μαζί μας
τηλεφωνικά από
Δευτέρα - Παρασκευή 10πμ - 6μμ
ή στείλτε μας e-mail
στη διεύθυνση
autotabas@hotmail.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

AUTOTABAS CAR REPAIR & SERVICE | Συνεργείο στα Άνω Λιόσια

Η εταιρεία AUTOTABAS δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 2007, το ανθρώπινο δυναμικό της μετράει πολλά χρόνια εμπειρίας στην επισκευή του αυτοκινήτου και είναι στη διάθεση σας για να σας εξυπηρετήσει και να προσφέρει ικανοποιητικές λύσεις στις ανάγκες σας.

Τάμπας Νίκος
Υπογραφή Νίκος Τάμπας
Τάμπας Λεωνίδας
Υπογραφή Λεωνίδας Τάμπας
Autotabas Τηλέφωνα επικοινωνίας
24ωρη εξυπηρέτηση 210 2323331 697 45 50 181 697 45 50 183 autotabas@hotmail.com
Autotabas Ωράριο
Ωράριο Λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή 8:00 - 20:00
Autotabas Διεύθυνση
Που βρισκόμαστε; Αθηνών 8, Άνω Λιόσια Κάντε κλικ στη διεύθυνση για να μας βρείτε στο Google Maps
Autotabas Κλείστε ραντεβού
κλείστε ραντεβού Βρείτε μας σε τρία βήματα!
Designed & Developed by: