210 23 23 331 , 697 45 50 181-183
autotabas@hotmail.com
BLOGΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
BACK

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πως να δροσίσεις γρήγορα το εσωτερικό του αυτοκινήτου

Στη χώρα μας, τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού η καμπίνα μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τους 60 βαθμούς Κελσίου κάνοντας την κατάσταση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου αφόρητη.

Τους θερινούς μήνες αλλά και προς τα τέλη της άνοιξης όπου έχουν πιάσει για τα καλά οι ζέστες, δεν είναι οι καλύτερες εποχές για να βρίσκεσαι μέσα σε ένα αυτοκίνητο, πόσο μάλλον όταν αυτό έχει μείνει στον ήλιο αρκετές ώρες, με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος να ξεπερνά τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Όλοι μας προσπαθούμε φυσικά να βρούμε μία σκιά να βάλουμε το αυτοκίνητό μας αλλά αυτό πολλές φορές δεν είναι εφικτό. Όπως πάντα έτσι και σε αυτή την περίπτωση λοιπόν η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη. Δείτε εδώ το τον καλοκαιρινό οδηγό συμβίωσης με το αυτοκίνητο για να έχετε μια πιο… αρμονική σχέση με τον τετράτροχο φίλο σας.

Ας δούμε λοιπόν ποιος είναι ο γρηγορότερος τρόπος να δροσιστεί η καμπίνα του αυτοκινήτου μας.

1. Ανοίξτε τα παράθυρα πριν μπείτε μέσα, αν είναι δυνατόν από το κλειδί του αυτοκινήτου (κρατήστε πατημένο το κουμπί που ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο). Αν έχετε ηλιοροφή ανοίξτε την και αυτή. Αν δεν υποστηρίζει το αυτοκίνητό σας τέτοια λειτουργία, τότε ανοίξτε τα παράθυρα και περιμένετε λίγο πριν μπείτε στο εσωτερικό.

2. Αφού ξεκινήσετε, μη βάλετε κατευθείαν τον κλιματισμό να δουλέψει. Κάντε μερικά μέτρα με τα παράθυρα ανοικτά ώστε να φύγει ο καυτός αέρας από την καμπίνα. Ένα με δύο λεπτά είναι αρκετά (δείτε εδώ γιατί να μην ανοίγετε κατευθείαν τον κλιματισμό του αυτοκινήτου).

3. Αμέσως μετά ανοίξτε τον κλιματισμό αλλά προσοχή! Ποτέ στην ανακύκλωση. Η ανακύκλωση κρατά τον ζεστό αέρα της καμπίνας στο εσωτερικό, ενώ εμείς θέλουμε να τον διώξουμε και να τον αντικαταστήσουμε με πιο δροσερό αέρα.

4. Βάλτε στο τέρμα τον ανεμιστήρα και στο χαμηλότερο σημείο τη θερμοκρασία του κλιματιστικού.

5. Κατευθύνετε τον αέρα χαμηλά μέσω των αεραγωγών και των επιλογών του κλιματισμού του αυτοκινήτου (διαλέξτε την επιλογή που κατευθύνει τον αέρα στα πόδια). Ο κρύος αέρας θα σπρώξει έτσι προς τα πάνω και θα διώξει τον ζεστό αέρα. Επίσης καλό είναι να μην κατευθύνουμε τον αέρα επάνω μας. Μπορεί αυτό να μας ανακουφίζει άμεσα, αλλά είναι ανθυγιεινό όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ αλλά και εδώ.

6. Όταν η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό αρχίζει να γίνεται πιο υποφερτή, κλείνουμε τα παράθυρα (και την ηλιοροφή αν υπάρχει), βάζουμε ανακύκλωση αέρα για να κρατάμε τον δροσερό στην καμπίνα και ρυθμίζουμε εκ νέου την θερμοκρασία και την ένταση του ανεμιστήρα, στο επιθυμητό σημείο.

Καλό είναι να έχουμε κατά νου πως:

Η ιδανική θερμοκρασία στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου είναι οι 22-23 βαθμοί Κελσίου, οπότε ρυθμίστε εκεί τον κλιματισμό σας, αν είναι ηλεκτρονικός και βάλτε τον στο αυτόματο πρόγραμμα.

Πάντοτε ένα αυτοκίνητο όταν κινείται θα δροσιστεί γρηγορότερα, ενώ και ο κλιματισμός του θα δουλέψει καλύτερα και πιο αποδοτικά όταν ο κινητήρας έχει στροφές και δεν είναι στο ρελαντί.

Η ανακύκλωση είναι χρήσιμη όταν ο αέρας έχει δροσίσει, γιατί η θερμοκρασία του αέρα είναι ήδη μειωμένη στην καμπίνα, οπότε είναι πιο εύκολο να διατηρηθεί σε χαμηλότερη θερμοκρασία.

Αν γίνεται αφήνουμε ελάχιστα ανοικτά όλα τα παράθυρα, όταν παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας στον ήλιο. Θα βοηθήσει ώστε να μείνει η θερμοκρασία σε λίγο πιο χαμηλό επίπεδο, από ότι αν ήταν κλειστά. Η ηλιοπροστασία όχι μόνο για το εμπρός παρμπρίζ αλλά και για το πίσω θα κρατήσει λίγο χαμηλότερα τη θερμοκρασία της καμπίνας.

 *Δείτε στο site autotabas.gr τα πάντα όσον αφορά συμβουλές, υπηρεσίες και νέα για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Βρισκόμαστε στα Άνω Λιόσια και στο συνεργείο μας είμαστε πρόθυμοι να λύσουμε οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με ζητήματα αυτοκινήτων.

service
από

40

ευθυγραμμίσεις
από

40

service a/c
από

20

αν θέλετε να
κλείσετε ραντεβού για
επισκευή - συντήρηση
αν σας ενδιαφέρει
η αγορά ή η πώληση
μεταχειρισμένου IX
επικοινωνείστε μαζί μας
τηλεφωνικά από
Δευτέρα - Παρασκευή 10πμ - 6μμ
ή στείλτε μας e-mail
στη διεύθυνση
autotabas@hotmail.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

AUTOTABAS CAR REPAIR & SERVICE | Συνεργείο στα Άνω Λιόσια

Η εταιρεία AUTOTABAS δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 2007, το ανθρώπινο δυναμικό της μετράει πολλά χρόνια εμπειρίας στην επισκευή του αυτοκινήτου και είναι στη διάθεση σας για να σας εξυπηρετήσει και να προσφέρει ικανοποιητικές λύσεις στις ανάγκες σας.

Τάμπας Νίκος
Υπογραφή Νίκος Τάμπας
Τάμπας Λεωνίδας
Υπογραφή Λεωνίδας Τάμπας
Autotabas Τηλέφωνα επικοινωνίας
24ωρη εξυπηρέτηση 210 2323331 697 45 50 181 697 45 50 183 autotabas@hotmail.com
Autotabas Ωράριο
Ωράριο Λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή 8:00 - 20:00
Autotabas Διεύθυνση
Που βρισκόμαστε; Αθηνών 8, Άνω Λιόσια Κάντε κλικ στη διεύθυνση για να μας βρείτε στο Google Maps
Autotabas Κλείστε ραντεβού
κλείστε ραντεβού Βρείτε μας σε τρία βήματα!
Designed & Developed by: