210 23 23 331 , 697 45 50 181-183
autotabas@hotmail.com
BLOGΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
BACK

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ποιες συνθήκες φθείρουν γρηγορότερα το αυτοκίνητο

Πολλές είναι οι δυσμενείς συνθήκες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπα τα αυτοκίνητα καθημερινά, κάποιες από τις οποίες είναι αναπόφευκτες, ενώ άλλες μπορούν να αντιμετωπιστούν ή να παρακαμφθούν, προκειμένου να βελτιστοποιήσουμε τη διάρκεια ζωής του.

Σε κάθε περίπτωση οι πιο συνηθισμένες που παραθέτουμε και αναλύουμε παρακάτω δρουν αρνητικά στο αυτοκίνητο, επιταχύνοντας τις φθορές, ενώ παράλληλα μπορεί να οδηγούν σε συχνότερα τα service, αυξάνοντας έτσι τα έξοδα.

1. Οι καθημερινές μετακινήσεις σε μικρές αποστάσεις που δεν ξεπερνούν για παράδειγμα τα 10 χλμ. μειώνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, φθείρουν πιο γρήγορα τον κινητήρα και την αποτελεσματικότητα των λαδιών γιατί δεν προλαβαίνουν να ζεσταθούν για να αποδώσουν σωστά.

2. Η εκκίνηση του αυτοκινήτου με κρύο κινητήρα και οδήγηση σε γρήγορους ρυθμούς πριν ακόμα ζεσταθεί τον φθείρει εξίσου γρήγορα. Ενδείκνυται κατά την εκκίνηση οδήγηση σε ήπιους ρυθμούς μέχρι να ανεβάσει θερμοκρασία και όχι παραμονή στο ρελαντί.

3. Η παρατεταμένη λειτουργία του κινητήρα στο ρελαντί ή σε συνθήκες οδήγησης με χαμηλή ταχύτητα και σε κυκλοφοριακή συμφόρηση συμβάλει στην πιο γρήγορη φθορά των μηχανικών μερών, του κιβωτίου ταχυτήτων και δίσκου – πλατό λόγω των πιο συχνών εναλλαγών σχέσεων.

4. Καλό είναι να αποφεύγεται η οδήγηση σε δρόμους με πολύ σκόνη γιατί μπουκώνει γρήγορα το φίλτρο αέρα του κινητήρα (μαζί και του φίλτρου air condition). Σε τέτοιες συνθήκες καλό είναι τα εν λόγω φίλτρα να καθαρίζονται πιο τακτικά και να αντικαθίστανται.

5. Η παρατεταμένη οδήγηση σε ορεινές διαδρομές προκαλεί πιο γρήγορη φθορά των φρένων, ενώ ο κινητήρας πιέζεται περισσότερο στους ανηφορικούς δρόμους, αφού λειτουργεί περισσότερο σε πιο ψηλές στροφές και με μικρή ταχύτητα στο κιβώτιο.

6. Τακτική ρυμούλκηση τρέιλερ για πολλά χιλιόμετρα και συχνή φόρτωση του αυτοκινήτου προκαλεί γρήγορη φθορά στα αμορτισέρ, όπως επίσης και στα φρένα και στον κινητήρα λόγω των αυξημένων φορτίων.

7. Συχνή οδήγηση σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος (π.χ. κάτω από το μηδέν) και για κοντινές αποστάσεις είναι εξαιρετικά δυσμενείς για τον κινητήρα – μηχανικά μέρη, αφού δεν προλαβαίνουν να έρθουν στην κατάλληλη θερμοκρασία λειτουργίας.

8. Οδήγηση σε χωμάτινους και ανώμαλους δρόμους προκαλεί γρήγορη φθορά στα αμορτισέρ και στα ελαστικά, ενώ «ταλαιπωρείται» συνολικά το αμάξωμα με αποτέλεσμα την πιθανή εμφάνιση ενοχλητικών τριγμών.

9. Νευρική οδήγηση του αυτοκινήτου σε πιεσμένους ρυθμούς και σε υψηλές ταχύτητες προκαλεί πιο γρήγορη φθορά των μηχανικών μερών, ενώ έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να αρχίσει να καίει λάδια. Παράλληλα εκτοξεύεται κατακόρυφα και η κατανάλωση καυσίμου.

*Δείτε στο site autotabas.gr τα πάντα όσον αφορά συμβουλές, υπηρεσίες και νέα για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Βρισκόμαστε στα Άνω Λιόσια και στο συνεργείο μας είμαστε πρόθυμοι να λύσουμε οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με ζητήματα αυτοκινήτων. 

 

 

service
από

40

ευθυγραμμίσεις
από

40

service a/c
από

20

αν θέλετε να
κλείσετε ραντεβού για
επισκευή - συντήρηση
αν σας ενδιαφέρει
η αγορά ή η πώληση
μεταχειρισμένου IX
επικοινωνείστε μαζί μας
τηλεφωνικά από
Δευτέρα - Παρασκευή 10πμ - 6μμ
ή στείλτε μας e-mail
στη διεύθυνση
autotabas@hotmail.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

AUTOTABAS CAR REPAIR & SERVICE | Συνεργείο στα Άνω Λιόσια

Η εταιρεία AUTOTABAS δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 2007, το ανθρώπινο δυναμικό της μετράει πολλά χρόνια εμπειρίας στην επισκευή του αυτοκινήτου και είναι στη διάθεση σας για να σας εξυπηρετήσει και να προσφέρει ικανοποιητικές λύσεις στις ανάγκες σας.

Τάμπας Νίκος
Υπογραφή Νίκος Τάμπας
Τάμπας Λεωνίδας
Υπογραφή Λεωνίδας Τάμπας
Autotabas Τηλέφωνα επικοινωνίας
24ωρη εξυπηρέτηση 210 2323331 697 45 50 181 697 45 50 183 autotabas@hotmail.com
Autotabas Ωράριο
Ωράριο Λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή 8:00 - 20:00
Autotabas Διεύθυνση
Που βρισκόμαστε; Αθηνών 8, Άνω Λιόσια Κάντε κλικ στη διεύθυνση για να μας βρείτε στο Google Maps
Autotabas Κλείστε ραντεβού
κλείστε ραντεβού Βρείτε μας σε τρία βήματα!
Designed & Developed by: